Съхранил блясъка на Средновековната си мощ, протегнал снага там, където реките Шелда и Лейе се пресичат, третият по големина град в Белгия е истински диамант на картата на Фландрия.
Гент прилича на по-известния Брюж с тази разлика, че е по-спокойно място, с по-малко туристи. Само на 35 минути с влак в от другия голям белгийски град и център на политическия живот - Брюксел.
В миналото е бил важно пристанище, от където по канала "Ghent-Terneuzen" са били натоварвани на лодки прочутите тъкани платове, за да бъдат разнесени навред из Европа. Много от сградите на града пазят блясъка на просперитета му през Средновековието. Няколкото големи, открити площадa, свързани помежду си от три импозантни сгради - църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата "St.Baaf" оформят историческия център на града.
Гент е също така и център на цветята. Градинарите от покрайнините на града са известни по света със своите азалии и бегонии. На всеки пет години се провежда "Gentse Floraliën" - Празненстовото на цветята в Гент, което привлича хиляди туристи.

0 awesome comments!

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..