Тих и спокоен град в централна Франция Орлеан е градът на Жана д’Арк и играе ключова роля в историята на Франция. От своята средновековна катедрала до ренесансовите дворци в долината на Лоара, Орлеан предлага богата гама от културни и исторически забележителности. Някои от тях са:
Катедралата - разположена в сърцето на града, Орлеанската катедрала е без съмнение една от главните му забележителности. Изградена в тежък готически стил, тази пищна постройка може да ви погълне за часове със многобройните си орнаменти, статуи, стъклописи и икони.
Старият център – по време на Средните векове Орлеан е един от трите най-богати града във Франция, заедно с Париж и Руан. Това богатство на града се олицетворява не само в готическата катедрала, но и в множеството други постройки в центъра на града. Много от старите къщи са запазени и поддържани в оригинален вид, така че можете да се спрете в някое кафене в старата част и да се насладите на атмосферата.
Статуята на Жана д’Арк и площадът - по време на Стогодишната война с Англия, Жана д’Арк започва своя военен поход в Орлеан, спасявайки града от обсада. Това е причината в центъра на Орлеан да се издига нейна статуя.
Замъците на Лоара  - Орлеан се намира в долината на Лоара, която през вековете е била предпочитано място от френската аристокрация. В резултат на това по продължението на реката се намират много от най-известните замъци във Франция.

0 awesome comments!

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..