Замъкът Шеверни няма абсолютно никакви мотиви от възрожденската архитектура и е построен в класическия стил на Луи XIII.
Отличително за Шеверни е извънредната симетрия, която е както в самата сграда на замъка, така и в прилежащите му градини. Основите на двореца за били положени в началото на 17 в. Целият дворец е изграден от бели каменни блокове, които се добивали в долината на Шер. Този вид строителен материал е интересен с това, че запазва постоянния си бял цвят, а освен това с течение на времето става все по-твърд и устойчив.
Първоначалният обитател на Шеверни е френския генерал-лейтенант Анри Хураулт (Henri Hurault), който бил военен командващ на Луи XIII.
Интериорът на замъка е дело на художника Жан Мониер, който така и не успява да се прочуе с картините си. За сметка на това той оставя уникални шедьоври по стените на Шеверни, които могат да се видят и до днес. Цели тридесет и четири боядисани дървесни плочи красят стените на трапезарията с невероятни моменти от историята на героя на Сервантес - Дон Кихот.
На първия етаж е ситуирана кралската зала, която се отличава с разкошен дизайн. Декоративният панел на тавана претворява сцени от мита за Персей и Андромеда, както и някои други популярни древногръцки митове.

0 awesome comments!

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..