Скрити сред полите на Андите солниците Марас са най-впечатлилата ме забележителност от пътуването ми в Перу. Цветовете и терасите преливат едни в други на фона на високите планини, а солта искри като скъпоценност. Макар да сме свикнали, когато чуем за Перу да се сещаме за Мачу Пикчу, след пътуването ми, за мен това вече са салниците Марас. Макар и всички забележителности в Перу да са засенчени от Мачу Пикчу, солниците Марас са по-древни от известния град на инките и са доказателство за постиженията на местната култура.
Методите за извличане на сол от
около 3000-те солни басейни не са се променили за хиляди години и посетителите могат да видят как перуанците работят, така както са го правели и техните предци.
Солта в Марас се извлича посредством изпарение на вода. Всеки басейн се пълни от малък поток, който извира в близост до мините. Басейните са с размери от 4 до 10 кв. м. и дълбочина от 10 до 30 см. С помощта на дървени инструменти работниците изравняват земята. Те я удрят в продължение на часове с чукове от около 5 кг., докато земята се заравни. След това вече се пуска вода, за да я покрие и да започне изпарението.0 awesome comments!
More in this category: « Морeй/Moray

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..