Toolbar

2012

Have 7 items

Посещението на място като Шато де Шантили е като да отвориш прашния сандък от тавана на бабината къща. Прашен, скърцащ и стар той крие скъпи тайни и ценни съкровища. В продължение на векове, някои от най-видните семейства в историята на Франция правят Шантили своя резиденция. Монтморенси, Франсоа I, или Анри ІІ, всеки оставя отпечатък върху това известно владение и го обогатява с всяко поколение. Дворецът притежава една от най-богатите колекции от стара живопис след Лувъра, както и забележителна библиотека, съхраняващи се в постройката галерия Musée Condé. Това са 1000 живописни платна, 2500 рисунки, 30 000 книги, сред които 12 000 старопечатни и 1500 ръкописа.
 

Невероятни къщи в Нормандия.

Йо е град в Северна Франция. Разположен е около устието на река Брел в Ла Манш. В него се намира Шато Йо - дворец на Луи Филип.

Жул Верн нарекъл градчето и неговите канали "малката Венеция". Областта около Амиен е прочута още като "цветната долина на Франция". А каналите привличат окото заради ефектните флорални шествия с лодки и пищните фестивали, които се организират три пъти в годината - през май, в края на юни и през септември. Самите канали се преплитат като мрежа, а общата им дължина е 55 км. Те са прокопани преди векове от римляни, а днес са под защитата на ЮНЕСКО като едно от световните богатства.

Това е място, където дъжд и слънце често пресичат пътеки в един и същи ден, а вятърът - никога в покой, постоянно блъска облаците наоколо, независимо от времето. Това е рай за птици и патици, и разбира се за ловци.
Заливът крие колония от близо 200 тюлени, което е и гордостта на региона. Днес Baie de Somme е член на избрания клуб от най-красивите заливи на света заедно със залива на Сан Франциско и залива Ха Лонг във Виетнам.

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..