Toolbar

2013

Have 11 items

Разположен е на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до границата с Албания и на 30 километра южно от град Охрид

Музеят “Залив на Коските” (коски = кости от македонски) е първото подводно археологическо изследване в Македония направено през 1997г. близо до село Пещани. Там са намерени дървени отломки и различни предмети стартиращи от края на Бронзовата епоха и началото на Желязната епоха (1200 до 700 години преди Христа). В чест на това изследване, в което са изровени над 6000 предмета (каменни сечива, кости от животни, керамични съдове и др.), са построени дървен мост и скамейка с реставрирани къщи.


Публикуван в
National Geographic България

Едно преживяване не би било пълноценно, ако не споделиш с близък емоцията си. Затуй това пътешествие в облаците над Русе решихме да го направим заедно - Краси и Зеки. И двамата мечтаехме от дълго време да се качим на малък самолет, който да кръжи ниско над земята, а пилотът да предугажда желанията ни за посоката. Избрахме Русе, защото Краси е родена там, защото можехме да кръжим над онази голяма река Дунав, да видим меандрите на река Русенски Лом, да видим няколкото скални църкви и манастири в околността, да се потопим в жълтото на цъфналата рапица.

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..