Toolbar

2014

Have 20 items

Екомузеят на Елзас е прекрасен начин да се запознаеш с областта Елзас. Това е разходка във времето и пространството, възстановка, която потапя посетителя в идиличната селска атмосфера на едно отминало време. Традиционните празници, занаяти, бит и строителство са пресъздадени атрактивно и въздействащо.

Ивоар (Yvoire) често e определяно като едно от най-красивите села във Франция. Yvoire се простира на брега на Женевското езеро.
Средновековното селище e основано през 14 век, улиците му са украсени с пъстри цветя през цялото лято. Това прави разходката по тесните му улички още по-вълнуващa и приятнa.
Градината на "Петте сетива" е грандиозно място, удоволствие за всички сетива. Стотиците ароматни цветя, овощни дървета и други растения, лабиринти от жив плет и красивата архитектура осигуряват уникално и незабравимо преживяване.

Това е едно от най-очарователните села около един замък в Швейцария. Тук се произвежда и любимото ми швейцарско сирене, носещо името на селото.

Ньошатѐл (на френски Neuchâtel; на български се среща и като Нюшател) е град в западна Швейцария. Главен административен център на кантон Ньошател. Разположен е на северния бряг на езерото Ньошател на 43 km на запад от столицата Берн. Първите сведения за града като населено място датират от 1011 г., когато тук е построен замък.

Ба̀зел (на немски: Basel, на френски: Bâle - Бал, на италиански: Basilea - Базилеа) е град в Швейцария, който се намира до мястото, където се срещат границите на Франция, Германия и Швейцария.
Градът се разделя от река Рейн на Малък Базел и Голям Базел. Центърът на Базел представлява стария град и се намира в Голям Базел около пазара и старото кметство. Старият град на Базел е изпъстрен с исторически паметници и забележителности с национално значение.

Вогѐзи (на френски се произнася Вож, на немски Вогезен) са планински масив в Североизточна Франция. Простират се от север на юг като общата им дължина е 830 км, а средната им ширина е 40-60 км. Вогезите се издигат паралелно на река Рейн, западно от течението му. Най-висок връх на планинския масив е Гран Балон (1424 м). От Вогезите извират реките Мьорт, Волони, Мозел, Саар и живописните езера Жерармер и Бланшемер.

Риквир (Riquewihr) е живописно село в алзаския регион на Франция. През средновековието е основен център на винопроизводството.

Сгушено между нежни хълмове и покрито с лозя, според мащабно допитване до французите, провело се през 2013 г., Егишем е любимото село на Франция.
За това допринасят най-вече уникалната архитектура и микроклиматът, подходящ за отглеждане на лозя. Разположено на 210 метра надморска височина, Егишем се намира съвсем близо до европейската демократична столица - Страсбург.
Най-голмата забележителност на Егишем е... самият Егишем. С приказните си къщички, с балконите си, целите в цветя, и кукленската архитектура накъдето и да се обърнете.

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..