Toolbar

2014

Have 7 items

Мдина (на малтийски: Mdina) е старата столица на Малта.
Представлява средновековен укрепен град, разположен на върха на хълм в централната част на големия малтийски остров. Наричана е от местните и от посетителите "Тихият Град". Мдина е все още ограничена и затворена в собствените си крепостни стени, където населението е по-малко от 300 човека.
Понастоящем много от красивите къщи и дворци в града-музей служат за частни домове. Сърцето на Мдина е площадът с впечатляващата катедрала Св. Павел. Само ограничен брой автомобили на местни жители, както и церемониални коли се допускат на територията зад ограждащите стени.

Гозо е малък остров в Средиземно море, част от малтийския архипелаг. Островът влиза в държавните граници на Малта и е вторият по големина в архипелага. В сравнения с югоизточния си съсед Гозо е по-слабо населен и е известен с живописните си хълмове, които са изобразени и на герба му.

Често наричат Гозо "Островът на Калипсо", прякор, произлизащ от легендите за местоположението на древния остров Огигия, описан в Омировата Одисея. В мита нимфата Калипсо задържа Одисей на своя остров за 7 год., по пътя му за родната Итака след края на Троянската война. Според местните предания Гозо и Огигия са едно и също място.

Синята лагуна е страхотен залив в Комино, Малта. Райско кътче за плуване и гмуркане, с кристална, синя вода, много малки рибки, яхти и корабчета. Макар околo водата почти да няма плаж с пясък, а само скали и скални растения, мястото е наистина приказно за любителите на водните приключения.

Голям живот кипи във водите на средиземно море.

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..