Toolbar

2015

Have 10 items

Лаженки e най-големият парк и дворцов комплекс във Варшава – разпростира се на над 76 хектара площ в центъра на града. Създаден през XVII век и издържан в бароков стил, по-късно паркът се превръща в градина в класически стил. Тук може да се видят доста забележителности, сред които „Дворецът на водата“, „ Римският театър“ и дворецът Милевски, Бялата къща, Старата оранжерия и т.н. Освен красивите сгради в парка Лазиенки човек може да се наслади и на прекрасните пейзажи с мостове, паметници, каскади и доста зеленина, сред която на свобода се разхождат пауни и фазани.

Дворецът е една от малкото забележителности, които успяват да се съхранят по време и на двете световни войни. Построен  е през XVIIвек от кралския дизайнер Августин Локи и представлявал едноетажна постройка. След време бил обновен чрез две нови крила и кули, построени към тях. Тази красива сграда по много начини напомня за славната полска история, тъй като приютява ценни портрети на благородниците, фрески и рисувани тавани, както и творбите на полски и международни художници.

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..