Toolbar

2016

Have 12 items

Като всяко дете и аз имах мечта за това какъв искам да стана като порасна. Но още от малък не съм се задоволявал с малко и имах две мечти. Едната беше да стана архитект. Дори изработвах къщички от картон. Животът обаче ме отведе другаде - избрах си друга професия, а мечтата за архитект дори бе забравена. После работата ми стана отговорна и натоварена, а ангажиментите много. Една вечер, борейки се с казусите в главата ми, от една страна и възглавницата за сън от друга, за да се приспя си мечтаех какво бих правил, ако евентуално следващия уикенд съм свободен и изведнъж спомена за картонените къщички изплува. Казах си, това ще да е - ще си остана уикенда в къщи, ще се усамотя и ще релаксирам, майсторейки една картонена къщичка. Уви такъв уикенд така и не дойде.
Подсъзнателно мечтата винаги е работела, тъй като когато преди години започнах да обикалям света, кръстосвайки градовете, най-много внимание обръщах на сградите. Винаги гледах, снимах и се наслаждавах на сградите в стил ренесанс, готика, барок, рококо и класицизъм, а сградите в стил модернизъм просто подминавах. Стоманата, бетона и стъклото винаги са ми се стрували прекалено студени.
И така до преди броени дни, когато по препоръка на един приятел отидох да разгледам фондацията на Луи Вюитон и по-специално сградата. Тонове стъкло, стомана, бетон и дърво. С една дума модернизъм, но АРХИТЕКТУРЕН ШЕДьОВЪР, който промени чувствата ми към медоренизма. Този шедьовър на архитектурата и дизайна не само ме върна към спомена за детската мечта, но ме накара и да ви разкажа повече за сградата, а не както обикновено да кача една галерия със снимки и толкова.


Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..