Toolbar

2016

Have 13 items

Фестивалът Ганеш е индийски празник, посветен на Бога Ганеша, Бог на мъдростта, разума и образованието.
Ганеш, богът със слонова кост, син на богинята Парвати и Великия Лорд Шива, днес е почитан в Индия и голяма част от Азия от стотици милиони вярващи. Култът му се разпространява в 7-ми век a.d. в голяма част от Азия, където Ganesh се занимава с благочестиви ентусиасти. Неговите последователи са създали храмове на Ганеш в Ню Йорк, Лондон и от 1985 г. в Париж.

Бержерак е приятно малко градче за разходка. В старата част на град къщите са много типични, изградени от греди и кирпич. Строени са така, за да можело в далечните времена, когато реката ги залее и разруши, хората да натоварят на каруца гредите и да си изградят къща на ново място. Сградите са живописни, с цветните рамки и капаци на прозорците. В центъра, на площада, е статуята на воина поет Сирано дьо Бержерак.

Приятното средновековно градче Сен Емилион съблазнява човек да поспре за по-дълго в него. Върху склоновете от всички страни се спускат лозя към неговите крепости от ХІІІ в., обграждащи настланите с обли камъни средновековни улички, покрай които се редят магазини за вино и пекарни, продаващи ореховки.
Винарните в Сен Емилион, предоставят възможност да се опитат някои от най-изтънчените и сложно купажирани червени вина на Бордо.

Биариц е курорт, разположен в подножието на Пиренеите на Атлантическия бряг, в близост до испанската граница. Градът се намира във френския регион на баските и е популярен както сред туристите, така и сред сърфистите, като предлага едни от най-добрите плажове в Европа.
Архитектурата на Биариц не е типичната за земите на баските, а по-скоро отразява вкуса на аристократите от Бел епок, които прекарват лятото си тук. Вилите в стил ар деко съжителстват с псевдодворците и къщите с романтични фронтони.

Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..