Toolbar

2018

Have 3 items

Колка е втория най-дълбок каньон в света и се намира на около 4 часа от град Арекипа, Перу. Тръгва се сутринта в 3 часа от Арекипа. Районът около каньона е известен със своите традиционни и колоритни градове.

Каньонът е най-доброто място в Южна Америка, където може да видите отблизо Андския кондор, с впечатляващия си 3-метров размах на крилата.

Най-високата точка на каньона е Ампато на 6388 метра над морското равнище, а заснежени върхове формират впечатляващ фон за Каньона.Манастирът Санта Каталина де Сиена е най-голямата забележителност на Арекипа - старата столица на Перу. Той е повече от действащ манастир, църковна крепост на римокатолиците и музей. Може да се разходите по улица Кордоба и Севиля, а такава разходка буквално би ви пренесла сред улиците на градовете Кордоба и Севиля в Испания.Арекипа е град в Южно Перу, разположен на 2380 m надморска височина в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите. Градът е втори по големина в страната след столицата Лима.
Археологически находки показват, че плодородната долина около Арекипа е заселена още през 6 хилядолетие пр.н.е. През 15 век областта е завладяна от инките и се превръща във важен производетил на селскостопански стоки в тяхната империя. Самият град Арекипа е основан на 15 август 1540 от Гарси Мануел де Карбахал, пратеник на испанския конкистадор Франсиско Писаро. Година по-късно император Карл V дава на селището статут на град и му дава герба, използван и в наши дни. През следващите няколко века градът има най-голям дял на испанско население в цяло Перу и до днес са запазени много паметници на колониалната архитектура.Zeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..