Toolbar

2018

Have 9 items

В Лима, както и в повечето столици на латиноамериканските държави, графитите са повече от това коета са. Те са истинско изкуство. Особено красиви и често срещани са в квартал Мирафлорес.Градът е основан на 18 януари 1535 г. от испанския конкистадор Франциско Писаро под името „Град на Кралете“ и е провъзгласен за столица на вицекралство Перу. Като столица на най-голямото испанско вицекралство в Южна Америка и контролен пункт за износ на богатствата от Новия Свят, градът бързо се превръща в богат търговски възел с огромно значение за Метрополията. Там се концентрира цялата испанска аристокрация и администрация на Южна Америка и поради това през 1551 г. е основан първият и най-стар университет на Америките – Университетът Сан Маркос.Скрити сред полите на Андите солниците Марас са най-впечатлилата ме забележителност от пътуването ми в Перу. Цветовете и терасите преливат едни в други на фона на високите планини, а солта искри като скъпоценност. Макар да сме свикнали, когато чуем за Перу да се сещаме за Мачу Пикчу, след пътуването ми, за мен това вече са салниците Марас. Макар и всички забележителности в Перу да са засенчени от Мачу Пикчу, солниците Марас са по-древни от известния град на инките и са доказателство за постиженията на местната култура.
Методите за извличане на сол от
около 3000-те солни басейни не са се променили за хиляди години и посетителите могат да видят как перуанците работят, така както са го правели и техните предци.
Солта в Марас се извлича посредством изпарение на вода. Всеки басейн се пълни от малък поток, който извира в близост до мините. Басейните са с размери от 4 до 10 кв. м. и дълбочина от 10 до 30 см. С помощта на дървени инструменти работниците изравняват земята. Те я удрят в продължение на часове с чукове от около 5 кг., докато земята се заравни. След това вече се пуска вода, за да я покрие и да започне изпарението.Морей е наследство от инките и представлява един от най-големите им опитни пространства за развъждане на нови култури. Климатичните и географски условия около Куско се оказват особено благоприятни за агроопити. Днес въпреки ерозията и дъждовете, които са направили всичко възможно да разрушат тази лаборатория, откриваме кръгоподобни тераси. Терасите са издържани математически и биологически, където са поддържани постоянни температури.Куско, град в Перу, е древната столица на империята на инките. Намира се на 3500 метра надморска височина. Градът е изграден от император Пачакути през 1438 г., въпреки че областта е била населена от инките още през 1200 г.
Куско е най-старото постоянно обитавано селище в Северна и Южна Америка. В центъра му се издигали храм на слънцето, наречен Корикандра, и централна кула с името Сантурнваси.
През 1533 г. Куско е превзет от испанците. Доста останки от древния град са запазени и до ден днешен.Лицата на Куско - цветове от съдбиZeki Malunski

amateur photographer

About me

Sample Image Professional interests - Programming PHP, C, C ++, C # and Java; WEB technologies; WEB Design; Databases; E-Learning; Software for mobile phones - Android.
Personal interests - Photography; Numismatics; Philately.

Links

Websites that I follow:

Newsletter Signup

Stay informed on my latest photos and new posts.

Not Enough. Do you want more? Follow me now..